Bedømmelse af A (B)

 

Første grundprincip vi køre efter er overall impression. Det betyder at det er først og fremmest det overordnet billede af heatet der bør tælle højest. Det vil den som er bedst til at kombinere et højt teknisk niveau sammenholdt med så kraftfulde tricks som muligt.

Det vil sige at hvis en deltager sejler meget teknisk men uden power eller modsat meget powerfull men meget simple tricks så vil en deltager der kan kombinere de tricks have en fordel! Men det niveau som tricksene har skal man selvfølgelig ikke underkende. Det vil sige at hvis et trick bliver udført med meget mere power en konkurrentens så skal det tælle højt. Ligesådan så skal den deltager som har et meget højere teknisk niveau end sin modstander selvfølgelig kompenseres for der måske mangler lidt power.

Laver man samme trick på samme halse skal det bedste trick tælle fuldt og det dårligste skal kun have ½ værdi. Laver man derimod samme trick på begge halse tæller det fuldt ud.

Vi er selv dommere og vores bedømning er ikke bedre end vi selv gør den til. Der bliver krævet af deltagerne i A som har sejlet med i A før er med til at hjælpe med at dømme. Når der er mere end 2 heats til man skal sejle så tilbyd at hjælpe med at være dommer. Ligesådan er det hvis man er blevet elimineret så tilbyder man også at hjælpe med bedømning. Jo mere alle er med til at dømme jo bedre bliver vi alle og jo mere fair bliver det også.

Hvis 2 dommere ikke kan blive enige om en vinder vil vi sejle et heat om.

Er man utilfreds med dommen i ens heat så må man nedlægge protest. Så vil man gennemgå noterne heatet. Kun i særlige tilfælde vil vi sejle heatet om da første grundprincip i vores bedømning er overall impression og det indtryk er individuelt. Så derfor vil der kun blive sejlet nyt heat hvis noterne tydeligt viser en klar overvægt af enten power eller teknisk kunnen til den dømte taber. Omsejladsen vil naturligvis blive bedømt af 3 dommere.

Taber man kontrol over sin kite og den er til fare på land bliver man automatisk taberdømt. Samme sker hvis man lander på land efter et trick. Tilsvarende regler gælder selvfølgelig hvis der er sat sikkerhedszone op i vandet.

Vi vil ikke tolerere at hvis man er utilfreds med en dom i sit heat at man bliver ved med at protestere. Man er mulighed for at nedlægge protest og mere kan man som sejler ikke gøre! Den dom der kommer derefter skal respekteres! Bliver man ved så kan overdommer bortdømme en så man ender uden resultat.