Stævnerapport Waterz – Kitetour

Posted by Jesper Fjord on september 7, 2016 Ikke kategoriseret | | No comments

Lørdag d. 3 september blev årets andet gældende stævne sejlet. Da Als stævnet desværre måtte aflyses grundet den manglende vind, havde alle sejlere samt nytilkomne haft mulighed for at træne sommeren over. Det skulle vise sig at folk blev sat på noget af en prøve i anderledes forhold end som oftest. Der blev sejlet på to baner så stævnet blev afviklet på rekordtid, inden vinden døde hen af eftermiddagen. Da undertegnede selv havde travlt med at sejle og dømme, er de få billeder taget fra A-banen, der kommer med garanti en masse af alle sejlere til Farø stævnet.

DSC_3680

Vesterhavet bød på fin stabil vind omkring 8-10 m/s først på dagen, der blev derfor sejlet på størrelser mellem 9 og 12 m2. Da vinden først på dagen var rimeligt onshore, var der udemærket mellemrum at finde mellem de halvstore bølger.

DSC_3582

DSC_3677

Bølgerne var for mange en spændende udfordring, men der blev alligevel givet rigtig god gas, selvom tilskuerne fik en del flere styrt at se end til forrige stævne.

DSC_3585

En kraftig strøm langs kysten gjorde det svært at holde højden under et heat, og flere sejlere var en tur forbi B/Q banen og hilse på undervejs, som lå downwind fra A-banen og Sydmolen.

DSC_3603

DSC_3587

I takt med at vinden drejede end smule mere i nordvest i løbet af dagen, blev det sværere at finde afsæt mellem bølgerne, som brækkede med forholdsvist kort periode.

DSC_3684

DSC_3601

Nord for banen nød paddelsurferne godt af bølgerne, da de afviklede deres afdeling af danmarksmesterskabet.

DSC_3656

DSC_3676

Sidst på dagen måtte jævnlige vindmålinger til, da vinden stilnede en smule af. Vinden nåede dog akkurat at række til at få afviklet de sidste heats i dobbelt elemineringen, vinderne på dagen blev:

A:

1 – Nikolaj Holmlund

2 – Jesper Fjord

3 – Kristian Højlund

DSC_3730

B:

1 – Morten Suhr

2 – Isak Petersen

3 – Kent Ellegaard

DSC_3718

Q:

1 – Therese Taabbel

2 – Nanna Larsen

3 – Stine Juhl

DSC_3712

I Q rækken kunne vi stolt præsentere både Therese og Stine som kom direkte fra worldtour stævnet i Tyskland på Fehmarn, super flot at de sætter Danmark på verdenskortet inden for freestyle!

Victor har endnu engang kreeret en glimrende film som kan ses nedenfor:

Efter en glimrende weekend hos Waterz i Hvide Sande siger vi tak for denne gang, og på gensyn til årets største stævne på Farø, hvor de pågældende danmarksmestre skal kåres.

Aloha

Bund_2016